WWC A1 - Waterpoort A2

Op zaterdag 14 oktober moest WWC A1 tegen Waterpoort A2. WWC moest met 1 doelpunt verschil winnen tegen Waterpoort om kampioen te worden. De wedstrijd werd gespeeld in Wiuwert de thuishaven van WWC.

. De wedstrijd begon moeizaam het was een warme dag. In de verdediging stonden Rutger, Ilse, Schelte en Mark in de aanval stonden Marten, Cornelis, Wiepkje en Marije. Het eerste goal werd gemaakt door Waterpoort WWC stond nu dus 0-1 achter. Maar al snel werd er een goal gescoord door Marten en stond het weer 1-1. Schelte schoot er twee achter elkaar in en de vakken wisselden weer. Net voor de pauze scoorde Waterpoort er nog één en stond het voor de rust 4-2 voor WWC.

In de tweede helft begonnen Rutger, Ilse, Schelte en Mark in de aanval. Schelte maakte een doorloopbal en gooide de bal erin met één hand. Hiervoor krijgt hij een beloning want we hadden met onze coach Boukje een afspraak gemaakt wie er een doorloopbal met één hand erin gooit krijgt een traktatie van Boukje. De 5-2 was dus gemaakt. De 6-2 werd gemaakt door Mark hij schoot de bal van een afstand in de korf. Toen maakte Waterpoort weer een goal. Uiteindelijk werd de stand 8-4 voor WWC. WWC had dus meer doelsaldo dan Westergo A1. WWC is dus kampioen. We hebben een roos en tompoezen gekregen. Na de wedstrijd gingen we met zijn allen op de foto. Als extra uitje gaan we met ons team skiën in de herfstvakantie. Toen we op de terug weg in de auto zagen keken we even op KNKV korfbal om te kijken hoe Westergo had gespeeld. Toen zagen we dat ze gelijk hadden gespeeld tegen WIK. Uiteindelijk staat WWC A1 dus met 1 punt voor op Westergo en draait het niet meer om doelsaldo’s.

Geschreven door,
Mark Platenkamp