WWC 2 - DTS (S) 2: derde zege op rij!

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd WWC 2 – DTS (S) 2 op het programma. Ondanks het regenachtige weer waren beide teams klaar voor de start. Jelle Terpstra, Jouke Bonekamp, Anna Grunstra en Dieuwke de Vries startten in de aanval, waar Tom Trentelman, Rutger Fopma, Bregt Arendz en Marijke Keuning in de verdediging begonnen.

In de eerste minuten van de wedstrijd kwam WWC op een 1-0 voorsprong na een mooie actie van Jouke en Jelle. Helaas liep Jelle tijdens deze actie een enkel blessure op en was hij niet in staat om verder te spelen. Gjalt de Groot kon zich binnen 5 minuten dan ook warmlopen en werd voor Jelle gewisseld. DTS beantwoorde de voorsprong van WWC met een doorloopbal, stand : 1-1. WWC zette door met mooie afstandsschoten van onder andere Anna en Rutger, wat de stand tot 6-1 maakte. De ruststand werd beslist tot 7-3 in het voordeel van WWC.

Na de rust begon DTS sterk, en kwam het team uit Surhuizum een stukje dichterbij tot 7-5. WWC herpakte zich en breidde het verschil uit tot 11-5 door doelpunten van Anna, Jouke, Tom en Marijke. DTS maakte de stand tot 11-6 door middel van afstandsschot. WWC reageerde hierop met een mooi doelpunt van Bregt, stand : 12-6. In de het laatste gedeelte van de tweede helft wist DTS nog maar één doelpunt te scoren, wat de stand 12-7 maakte. WWC besliste de wedstrijd met een mooi afstandsschot van Janna-Nynke tot 14-7.

Door de winst op koploper DTS (S)2 staat WWC 2 nu op een gedeeld tweede plaats!
Komende zaterdag speelt WWC 2 uit tegen de Granaet 3 in Dokkum.
Zaterdag 14 oktober is het alweer tijd voor de allerlaatste wedstrijd van het veldseizoen, WWC 2 – It Fean/Boelenslaan 3 om 14.00 uur in Wiuwert.
Graag tot dan!

Dieuwke de Vries