9 september 2017 WWC 2 – Flamingo’s 3

Lieve korfbalvrienden en vriendinnen.
Na alle trainingen en oefenwedstrijden stond vandaag de officiële eerste wedstrijden voor WWC alweer op het programma. Na de hele ochtend regen kwam om 13.00 uur de zon door en werd het heerlijk weer om de eerste wedstrijd van het seizoen te spelen.

WWC 2 moest vandaag tegen de Flamingo’s uit Buitenpost. We hebben dit seizoen een oude bekende die ons team komt versterken, genaamd Gjalt de Groot. Wij zijn heel blij met de terugkomst van Gjalt. We wensen hem dan ook veel korfbalplezier. De opstelling voor vandaag:

Aanval Verdediging Bank
RutgerGjaltWisse
JelleJoukeTom
DieuwkeBregtJanna-Nynke
AnnaMarijkeRixt

Zoals velen misschien al opmerken een groot aantal wissels. Dit komt mede doordat we graag dit team bij elkaar willen houden en hierdoor WWC 1 wekelijks word aangevuld door mensen van WWC2. Met Rixt haar herstel gaat het jammer genoeg minder snel dan wij zouden willen en hierdoor zal ze voorlopig niet in het veld schitteren (wel natuurlijk daar buiten).

Terug naar de wedstrijd want daarom leest u waarschijnlijk dit verslag. Vandaag stond de Flamingo’s op de planning. Als ik aan de Flamingo’s denk dan denk ik aan een fysieke ploeg (ze komen natuurlijk niet voor niks ût de Wâlden) Daarnaast denk ik altijd aan een coach die enorm veel schreeuwt. Opletten geblazen want blessures kunnen wij niet gebruiken en vooral niet bij de dames.
De scheids floot op zijn fluit en we konden de wedstrijd beginnen. We begonnen goed er werd een afstandsschot benut door Jelle en daarna ook door Anna. Helaas kregen we daarna een afstandsschot en een strafworp tegen. Hierdoor werd de stand weer gelijk 2-2. Hierna werd een afstandsschot benut door Anna, Jelle en tweemaal door Bregt. De Flamingo’s konden een vrijebal benutten en een afstandsschot wat de stand brengt op 6-4 in het voordeel van WWC2. Zo gingen we een rust in. We speelden goed we moesten alleen kansen meer benutten.
Janna-Nynke werd gewisseld voor Bregt. Janna-Nynke liet gelijk zien dat ze een gouden wissel is en niet op de bank hoort te zitten. Ze maakte een mooi doelpunt. Hierna hebben wij helaas geen doelpunten gemaakt. Er werden mooie acties gemaakt maar deze konden helaas niet verzilverd worden. Tom en Wisse werden in het vak gezet, zodat hun doelpunten konden maken. Zij konden het gat in de korf ook niet vinden. Tot slot werd Boukje Kuipers nog ingebracht, zij kon de stand ook niet anders maken. Wij kregen twee strafworpen maar deze werden beide gemist. De verdediging hield het goed dicht alleen door afstandsschoten van de Flamingo’s hebben we helaas verloren met 7- 10. Met het fysieke spel van de Flamingo’s hebben we geen last van gehad maar de coach die kan als wel schreeuwen als het moet.

Volgende week zaterdag 16 september spelen alle seniorenteams thuis in Wiuwert.
WWC3 begint om 12.30uur tegen OKO-Bies
WWC 1 en WWC 2 spelen daarna om 15.30uur.
WWC 1 speelt tegen Sim1
WWC 2 speelt tegen Hoogkerk
Ik nodig u uit om een korfbalwedstrijd te bekijken.

Geplaatst op 14 september 2017 om 08:13:23