WWC 1: eerste wedstrijd, eerste zege!

Maanden wachten, flink fanatieke avonden trainen, vele kilometers in de benen en al het luie zweet al lang van het voorhoofd gedruppeld... Na een wekenlange voorbereiding op het nieuwe seizoen, was het zaterdag eindelijk zover: de eerste competitiewedstrijd van WWC 1! Officieel zou de eerste wedstrijd al gespeeld moeten zijn, ware het niet dat die middenin de Mantgumer Merke gepland stond. De meeste WWC'ers wilden dit feestje niet voorbij laten gaan, dus de wedstrijd tegen Spannum kon nog even uitgesteld worden. Deze zal woensdagavond 4 oktober ingehaald worden.

Afgelopen zaterdagmiddag kon dus met volle focus gespeeld worden tegen het minstens zo fanatieke Lemmer 1. Het beloofde een kletsnatte wedstrijd te worden, met een dreigende, bijna zwarte wolk op ons afkomend. Maar de weergoden waren ons gunstig gezind: geen spatje regen viel die middag op het veld van Wieuwerd. In de eerste fase van de wedstrijd zaten de toeschouwers op het puntje van de bank; het ging gelijk op tot een stand van 6-6. Daarna kon WWC een stukje uitlopen tot de ruststand van 10-6.

In de pauze stipte de coach duidelijk aan dat we in de tweede helft direct scherp moesten beginnen. Niet te makkelijk verdedigen, geen 'stomme' kleine kansjes tegenkrijgen en de kop er goed bijhouden. Eenstemmig werd er geknikt en klokten de spelers hun laatste slokken thee achterover.

Ondanks deze wijze woorden van de coach lukte het Lemmer toch om een flinke inhaalslag te maken. Niet door kleine kansjes of verdedigingsfouten van WWC, maar voornamelijk door zuivere afstandsschoten. Het publiek hoorde de WWC-coach roepen "rustig doorgaan, dit houden ze niet meer lang vol" en dat bleek ook zo te zijn. WWC kon de Lemsters nog maar net behoeden van de leiding, mede door een cruciale wissel aan de kant van WWC. Sander kwam erin voor Anne. In de aanval die daarop volgde, versierde Jelmer knap een vrije bal. Sander, nog geen schot gelost die dag, pakte zelfverzekerd de bal en liep in straffe tred naar de stip. En u raadt het al: hij scoorde! Volop tevreden vroeg Sander opnieuw een wissel aan en binnen mum van tijd stond ineens Anne weer in het veld, op de plek van Sander, maar nu in de verdediging! Nu denkt u misschien "dat mag toch helemaal niet?" Maar deze wisselconstructie was mogelijk geworden door de nieuwe wisselregels.

Sander besloot hiermee de wedstrijd en werd met amper twee minuten speeltijd de spreekwoordelijke 'Man of the Match'. Het scorebord gaf een eindstand van 18-16 in voordeel van WWC. Vol vertrouwen kan het eerste vooruitkijken naar volgende week. Alle senioren van WWC spelen dan in Wieuwerd. Het derde begint de middag om 12.30 uur en het tweede en het eerste spelen tegelijkertijd om 15.30 uur. Genoeg te zien dus. Komt allen kijken; het belooft een spannende dag te worden!

Boukje
Geplaatst op 13 september 2017 om 08:16:06