Flamingo’s 2 – WWC 2

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de allerlaatste wedstrijd van het veldseizoen. Op de warmste 27 mei ooit gemeten, mochten wij op het kunstveld in Buitenpost aan de bak.

Helaas was coach Sander er deze laatste wedstrijd niet bij, maar gelukkig nam Rutger Fopma Sr. de taak als coach op zich. Ook was Douwe aanwezig en ondanks haar knieblessure kwam Rixt ons deze middag ook supporteren! Gezien de weersomstandigheden en het feit dat de Flamingo’s op de 2e plaats in de poule stonden, zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden. Echter waren we niet van plan om de wedstrijd uit handen te geven.

Deze middag startten en Anna, Marijke, Jouke en Jelle in de aanval en begonnen Janna-Nynke, Dieuwke, Tom en Rutger in de verdediging. De Flamingo’s begonnen de wedstrijd fel en kwamen al gauw op een 4-0 voorsprong. WWC kwam langzaam op gang en wist zich te herpakken door mooie afstandsschoten van Jouke, Jelle en Dieuwke, werd de achterstand teruggebracht tot 4-3. Hierop volgend scoorden de Flamingo’s en WWC wisselend, met o.a. een paar mooie doorloopballen door Anna. Gezien de warmte werd er na 15 minuten spelen een korte drinkpauze ingelast. Na de drinkpauze begonnen Flamingo’s weer sterk en maakten zij de ruststand 10-5.

Helaas wist WWC zich na de rust niet te herpakken en werd de voorsprong door de Flamingo’s vergroot tot 16-5 door middel van diverse afstandsschoten. Na de drinkpauze wist WWC nog iets dichterbij te komen door mooie doelpunten van Anna, Tom en Jelle. Helaas was dit niet genoeg en werd de eindstand beslist tot 19-9 in het voordeel van de Flamingo’s.
Ondanks de standen op de ranglijsten, kijken we terug op een leuk, leerzaam en bovenal gezellig seizoen! We hebben nieuwe technieken geleerd, ons schot verbeterd en zijn als team gegroeid.
Bedankt voor alle support en graag tot de seizoen afsluiting (met barbecue) op zaterdag 17 juni!

Dieuwke de Vries
Geplaatst op 07 juni 2017 om 16:49:08