WWC 2 – DTG 2

Goedendag lezers,

Zaterdag 20 mei stond DTG op het programma voor WWC 1 en WWC 2, eigenlijk was dit een thuis wedstrijd maar omdat DTG 70 jaar bestond en hun hier een groot feest voor organiseerden hadden ze ons gevraagd om naar Wijckel toe te komen om daar te spelen.

Wij willen natuurlijk geen spelbrekers zijn om dit feest niet te doen laten slagen, vooral niet als er gratis drankjes tegen over staan.Hier hebben we na de wedstrijden dan ook genoeg misbruik van gemaakt.
WWC 2 vertrok om 12.50 aan de reis naar Wijckel, in Wijckel aangekomen werden we als vip gasten behandeld. We konden bijna op het veld parkeren, met speciaal aangegeven privé parkeerplaatsen. Na snel omgekleed te zijn en een team bespreking konden we de wedstrijd beginnen.
De opstelling was als volgt:

Aanval
Rixt
Dieuwke
Wisse
Jouke

Verdediging
Marijke
Janna-Nynke
Ruger
Jelle

Op de bank zat Anna en als trouwe supporter Bregt. Tom was afwezig.
DTG begon sterk, ze konden makkelijk scoren en wij konden hier geen antwoord op geven. Wat al snel resulteerde in een 0-7 achterstand. Het eerste doelpunt werd gemaakt door een afstandsschot van Janna-Nynke. WWC kon niet goed in de wedstrijd komen. Door aanwijzingen van Sander wist WWC zich te herpakken en tegen druk te gaan geven aan DTG. Er volgende doelpunten van onze kant van Dieuwke, Wisse en Marijke. 10 minuten voor het eind signaal maakte Rixt een verkeerde beweging en raakte raar ter val waardoor ze enorm last had van haar been. Omdat we niet wisten wat er met de knie aan de hand was werd de ambulance erbij gehaald. Ze hebben foto’s gemaakt van Rixt haar been en gelukkig is er niks gebroken. In de komende weken moet ze nog kijken of er toch nog iets aan de hand is. De wedstrijd hebben we vroegtijdig beëindigd omdat de stand 4- 17 was en hier waren toch geen punten meer te halen. Ik hoop dat het allemaal wat meevalt met de blessure en dat haar herstel voorspoedig gaat.
Na dit ongeval moest WWC 1 nog hun wedstrijd spelen. WWC 1 heeft zich even terug getrokken om van de schrik te bekomen. Er werd besloten om enorm ons best te doen om te winnen tegen DTG 1.
WWC 1 speelde een goede wedstrijd, ik heb geen score verlopen maar het ging gelijk op helaas trok DTG aan het langste end en konden ze hun jubileumfeestje nog iets groter maken.
Na de tijd hebben we genoten van de drankjes en zijn we met een grote groep naar de pizzeria geweest.

Volgende week speelt WWC 1 en WWC 2 in Buitenpost tegen Flamingo’s, WWC 3 speelt tegen OKO/Bies in Opende

Groetjes Anna Grunstra
Geplaatst op 21 mei 2017 om 20:40:58