Invicta 2 – WWC 2

Zaterdag middag op 11 februari om 12:40 vertrokken wij vanuit het pleintje in Mantgum naar Kollum om tegen de koplopers van onze competitie te spelen. Als doelstelling hadden wij om Invicta het aanvallend heel moeilijk te maken door er bovenop te gaan verdedigen.

In de aanval begonnen: Jelle Terpstra, Rutger Fopma, Marijke Keuning en Maaike Faber(uit het 3e).
In de Verdediging begonnen: Jouke Bonekamp, Tom Trentelman, Dieuwke de Vries en Janna-Nynke van der Berg. Op de bank zat Bregt Arendz, zij moest de taak van coach overnemen omdat Sander Hageman niet aanwezig kon zijn i.v.m. de wedstrijd van het eerste die op dezelfde tijd gepland was. Anna Grunstra, Rixt Keuning en Wisse Arendz waren mee het 1e te versterken

De wedstrijd begon heel erg goed voor ons, na ongeveer 5 minuten wist Marijke een mooi schot erin te schieten vanaf de voorkant van de korf en stond het 0-1. Niet lang daarna maakte Invicta een dure fout met het uitverdedigen en kon Jelle profiteren door de bal zonder afvang erin te schieten. 0-2 voor de gasten! Helaas wist de tegenpartij er in de volgende 2 aanvallen 2 te scoren door middel van een afstandsschot en een kleine kans. Stand: 2-2 gelijk. Daarna duurde het even voordat er weer gescoord werd, maar Maaike wist de bal er vanaf een meter of 4 erin te prikken. Toen brak er een slechtere fase voor ons aan, daar waar wij de ballen er niet in kregen, bleef Invicta maar scoren en scoren. Ze scoorden 12 doelpunten achter elkaar, de meesten gescoord door de grote heer van Invicta die veel afvang had en daardoor een eigen kans kon creëren. Eindelijk werd deze regen van doelpunten onderbroken door een schot van Jelle. We bleven ons best doen en probeerde kansen te maken, maar het had niet heel veer zin meer en dat wisten we zelf ook wel. Dieuwke en Rutger wisten in de laatste 5 minuten nog 2 mooie doelpunten mee te pakken. De eindstand werd 16-6 in het voordeel van Invicta.

Het verschil tussen de 2 ploegen was deze wedstrijd goed te zien, doordat Invicta veel meer afving, konden ze daar heel veel kansen uit creëren en konden wij ook niet goed aanvallen omdat we meestal na 1 schot de bal al weer kwijt waren. Dat is iets waar we de komende tijd veel meer op moeten trainen.

Aankomende vrijdag spelen wij de verplaatste thuiswedstrijd tegen DTL, al het support is dan van harte welkom!

Tom Trentelman
Geplaatst op 12 februari 2017 om 13:59:33