WWC 1 - WIK '34 1

Zaterdag 3 Februari diende WWC 1 zich om 12.30 uur te melden in de Greidhoeke te Oosterend voor de wedstrijd tegen WIK 34. Hoewel WIK op een voorlaatste plaats op de ranglijst staat dient deze ploeg niet onderschat te worden aangezien zij het menig team erg lastig maakt. Dit was ook het geval in de uitwedstrijd van WWC tegen WIK eerder dit seizoen in Damwoude. Vandaar ook de oproep van de coach en bestuur aan alle spelers om 12.30 in tenue in de zaal te staan zodat er ruim tijd is om in te spelen voorafgaand aan de wedstrijd waarvan de start om 13.20 gepland stond. Niks zal aan het toeval overgelaten worden. De koers richting kampioenschap mag niet onderbroken worden! Wellicht dat deze gedachten gang de familie Hageman, de senior tak van deze familie wel te verstaan, dan ook heeft doen besluiten uit naam van hun klein dochter Yeske een nieuwe wedstrijd bal te schenken aan de club. Uiteraard kreeg deze nieuwe bal in de wedstrijd tegen WIK meteen zijn doop en zal hier de komende thuiswedstrijden ook mee worden gespeeld.

Ondanks deze goede voorbereidingen en het voornemen om meteen in de openings fase “erop en erover” te gaan startte WWC stroef. Qua spel werd er meteen prima gespeeld maar de doelpunten bleven uit. In de 1e 10 minuten scoorde WWC wel 2 keer maar beiden treffers werden afgefloten wegens verdedigd. Gelukkig draaide de verdediging van WWC prima. Vele aanvallen van WIK werden beëindigd zonder dat er ook maar een schot was gelost. Uiteindelijk scoorde Sander de openings treffer in de 20e minuut. Dat was hij natuurlijk ook wel verplicht te doen aangezien de bal uit naam van zijn dochter is geschonken. Daarna volgde de 2 – 0 en 3 – 0 waarna WIK hun 1e treffer noteerde en er 3 – 1 op het score bord kwam te staan. WWC bleef de hele wedstrijd voor staan maar maakte het zich zelf erg moeilijk door te weinig te scoren en verzuimde daarmee uit te lopen op WIK waardoor WIK hoop bleef houden. WIK probeerde dan ook met fel en fysiek spel WWC verder uit balans te brengen. Met name in de 2e helft slaagden ze daar teveel in. De bal werd regelmatig onderschept waardoor WWC toch nog enigszins onder druk kwam te staan. Maar omdat WIK in deze wedstrijd zelf ook niet makkelijk scoorde kon WWC de voorsprong gelukkig tot het eind toe handhaven zodat er dan ook een 10 – 8 eind uitslag op het scorebord kwam te staan.
De punten zijn dus binnen en we liggen nog volledig op koers richting kampioenschap! Volgende week wacht 1 van de nummers 2, Zunobri, in een uitwedstrijd. Dat wordt dan ook een belangrijk duel. Als die pot wordt gewonnen kunnen de slingers bijna tevoorschijn worden gehaald. Deze week maar even goed trainen dus en dan Zaterdag vol aan de bak. We willen een feest, we hebben het verdiend, dus dat feest zal er komen ook! “Et erit via.... Alioquin unum sumus”! (“We zullen de weg vinden….. En anders maken we er een!”: Hannibal Barkas – 216 v. Chr.)

Anne Terpstra
Geplaatst op 05 februari 2017 om 17:06:35