De Granaet 4 – WWC 2

Vandaag stond de Granaet op het programma een ploeg die onder ons stond met 2 punten. Er was dus alles mogelijk. Kwart voor zeven werd er vertrokken naar Dokkum. Wij hadden in tegenstelling tot het eerste wel iedereen meegenomen en niet iemand vergeten op het pleintje.

Eenmaal aangekomen in Dokkum werd er snel omgekleed en ingeschoten in de pauze. Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Zo ook spieren warm maken. Er zijn mensen dit doen door warm te rennen maar Janna-nynke heeft daar hele andere manieren voor. Die doet dit door een crème op haar benen te smeren. Het enige nadeel van de crème is dat je hele benen rood en geïrriteerd worden. Nadat iedereen zijn spieren op zijn eigen manier heeft opgewarmd konden we met de wedstrijd beginnen.

In de aanval stonden Wisse, Tom, Rixt en Dieuwke de verdediging was in handen van Jelle, Jouke, Janna-Nynke en Anna. De wissels waren Rutger en de altijd trouwe bankzitter Bregt.
De wedstrijd begon wat stroef. Wwc wist wel kansen te creëren maar kon ze niet af maken. Jammer genoeg kon de Granaet de korf wel vinden dit resulteerde in een 3-0 achterstand. Dit konden wij als jong WWC natuurlijk niet laten gebeuren. Hierop werd geantwoord met een afstandsschot van Anna. Hierna volden nog schoten van Rixt, Jelle en Wisse wat de stand op 5-4 bracht. De Granaet wist voor de rust nog één keer te scoren.

Alles was nog mogelijk. We moesten kansen afmaken. In de rust werd tactisch overleg gepleegd, dit kunnen wij natuurlijk niet in het verslag vermelden omdat we nooit weten of onze concurrenten deze verslagen ook lezen. We begonnen de tweede helft niet helemaal scherp. De Granaet wist hier gebruik van te maken en maakte 3 doelpunten achter elkaar. De stand is uitgelopen naar 9-4 . zou WWC het op hebben gegeven? Natuurlijk niet! Er werden nog enkele mooie acties gemaakt waardoor WWC het gat weer iets kleiner kon maken tot 10-7. Er werden nog enkele schoten gelost en de eindstand werd uiteindelijk 12-10. Jammer genoeg konden we het deze keer ook niet winnen maar gelukkig hebben wij het altijd gezellig met zijn allen en dat is ook heel wat waard. Zo werd er de terugreis heel hard mee gezongen (nou ja zingen kunnen we het bijna niet noemen) met oude nummers zoals de Ketchup song.
Volgende week heeft het tweede en derde van WWC vrij. WWC 1 probeert om 13.20 in Easterein de koppositie te verdedigingen tegen WIK’34. Tot dan!

Geplaatst op 30 januari 2017 om 10:39:15