WWC2 verliest thuiswedstrijd tegen Udiros 2

Afgelopen zaterdag speelde WWC2 een thuiswedstrijd tegen Udiros 2. De wedstrijd ging 10 minuten eerder van start omdat na de wedstrijd van het 2e en 1e de zaal door andere sporters was afgehuurd en we zo op tijd klaar konden zijn. WWC2 speelde eerder een uitwedstrijd tegen Udiros 2 die helaas net 9-8 werd verloren. Er was deze zaterdag dus zeker kans op een overwinning.

Wanneer om 13:05 de scheidsrechter het startsignaal geeft gaat de wedstrijd in Easterein los. Het vak van Dieuwke de Vries, Marijke Keuning, Jelle Terpstra en Rutger Fopma begonnen in de aanval en in het verdedigende vak speelden Janna-Nynke van den Berg, Anna Grunstra, Tom Trentelman en Jouke Bonekamp. Wisse Arendz, Bregt Arendz en Rixt Keuning zitten als wissel op de bank. Na een paar minuten spelen krijgt WWC de eerste doorloopbal tegen, maar vrijwel direct hierna Udiros ook met een mooi afstand schot van Marijke Keuning. Udiros blijft scoren waardoor er een klein gat ontstaat van 3 doelpunten ontstaat. Na weer een afstand schot van Marijke is de stand nu 2-4. De thuisploeg heeft moeite om in de wedstrijd te komen. Er volgt een stand van 2-6. Sander coached dat er meer geschoten moet worden en er rustiger en slimmer gespeeld moet worden. Ook het publiek geeft zo nu en dan wat aanmoedigende woorden die ook energie geven. Jelle scoort door middel van een afstand schot de 3-6. Er is nog van alles mogelijk.

Wel gaat WWC 2 de rust in met een stand van 3-8. In de rust bespreekt Sander met de ploeg waar het niet lekker loopt. Het ene vak speelde te druk/wild en het andere vak speelde juist te rustig. Ook werd er aangegeven dat de spelers diep moesten lopen en daarna moesten voorkomen om zo kansen te creëren (hier wordt ook fanatiek op getraind).

De tweede helft gaat van start en Tom Trentelman scoort al snel de 4-8 met een afstand schot. De vakken wisselen en helaas krijgt dit vak 2 doelpunten tegen. Maar al snel hierna antwoordt hierop met 2 mooie afstand schoten van Tom en Anna en is de stand 6-10. Bij een stand van 6-11 wordt Marijke Keuning (door haar blessure) gewisseld voor Bregt Arendz, die meteen een mooi doelpunt weet te maken. Helaas voor de thuisploeg loopt vanaf de 10e minuut Udiros 2 uit. WWC weet nog 2 doelpunten te scoren maar de uitploeg is te sterk. Het eindsignaal klinkt en de teleurstelling is van de gezichten af te lezen.

Het jonge team van WWC 2 heeft helaas geen grip op de wedstrijd kunnen krijgen met een eindstand van 9-19. Maar er liggen zeker kansen de komende wedstrijden, en we zullen er met zijn allen voor gaan. Te beginnen met de wedstrijd van aankomende zaterdag 28 Januari tegen de Granaet 4 in Dokkum.

Rixt Keuning
Geplaatst op 22 januari 2017 om 10:37:43