Joure 2 - WWC 2

Afgelopen zaterdag moesten wij een wedstrijd tegen Joure 2 spelen. We hebben hier eerder tegen gespeeld, en toen met 21-12 gewonnen. We begonnen dus met goede moed aan de wedstrijd.

Het vak van Rixt Keuning, Dieuwke de Vries, Jelle Terpstra en Rutger Fopma begon in de aanval, en het vak van Janna-Nynke van den Berg, Anna Grunstra, Jouke Bonekamp en Tom Trentelman startte in de verdediging. Marijke Keuning, Wisse Arendz en Bregt Arendz begonnen op de bank als wissel. In de eerste minuut werd er gelijk gescoord door Dieuwke met een afstandsschot, maar ook de tegenpartij scoorde in de eerste minuut met een doorloopbal. Het stond dus al gelijk 1-1. We kregen een strafworp mee waardoor Rutger de 2-1 maakte. Maar ook vlak hierna scoorde Joure, en stond het weer gelijk. Toen pakten we de voorsprong, en kwamen op 2-5 voor. Dit duurde niet lang, en kregen we een afstandsschot tegen. Tom zorgde dat we onze voorsprong hielden, en schoot de bal er van afstand in. Maar vlak hierna maakte Joure een comeback. Door een vrijebal en een afstandsschot kwamen ze weer bij met 5-6. Rutger scoorde een doorloopbal en zorgde dat we weer een kleine voorsprong kregen. We liepen gelijk op, en er werd de eerste helft veel gescoord. Wel kwam WWC de eerste helft 5 doelpunten voor. Wederom door een afstandsschot van Tom en Dieuwke, 2 vrijeballen van Anna en een doorloopbal van Rixt kwamen we op 7-12 voor. We kregen nog 1 afstandsschot tegen, maar Anna scoorde gelijk hierna weer en bracht zo de stand op 8-12 voor de rust.
Na de rust scoorde Joure 4 afstandsschoten waardoor ze weer bijkwamen en de stand op 12-13 brachten. Janna-Nynke maakte het eerste doelpunt van WWC in de tweede helft. Na 10 minuten werden Dieuwke en Tom gewisseld, en kwamen Bregt en Wisse voor hun in de plaats.
We kregen een vrijebal en een schot tegen, maar hierna scoorden Anna en Rutger uit een afstandsschot. Dit bracht uiteindelijk de stand op 14-17.
Het bleef de spannend, en het bleef gelijk oplopen. Rixt werd gewisseld voor Marijke, en Marijke schoot de bal gelijk door de korf.
De laatste 2 minuten stond WWC 18-19 voor. De scheids floot af voor tijdrekken, en Joure kreeg de bal. Joure scoorde uit een afstandsschot, en zo stond het weer gelijk. Met nog 1 minuut op de klok scoorde Joure wederom uit een afstandsschot, en dit bracht de stand op 20-19. Het eindsignaal klonk. Boos en teleurgesteld schudden wij de tegenpartij de hand, en liepen we de zaal uit. Het was een spannende wedstrijd, en het liep vanaf het eerste moment gelijk op, maar WWC kon het deze keer niet op redden.
Volgende week speelt WWC 2 thuis in Easterein om 13.15 tegen Udiros.

Bregt Arendz
Geplaatst op 16 januari 2017 om 08:32:48