WWC 2 gelijk tegen TFS/De Pein 3

Zaterdag 7 januari, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. WWC 2 mocht deze spelen tegen een ploeg uit Houtigehage, het derde van TFS/De Pein. De wedstrijd begon om 21.30 in Houtigehage. Na een paar wedstrijden zonder winst, was het nu wel weer eens tijd om een punt te pakken.

Half tien zou de wedstrijd beginnen, tien over acht vertrokken er twee auto’s vanaf het pleintje voor Bonnema. Omdat het eerste zelf om twintig over vijf moest spelen en Rixt Keuning, Anna Grunstra en Wisse Arendz mee waren met het eerste, zouden zij samen met Sander Hageman en Douwe van der Meer rechtstreeks naar Houtigehage rijden. Echter door de slechte weersomstandigheden en het lange wachten in het restaurant tussen de wedstrijden door wisten zij maar net op tijd te komen voor de wedstrijd.

Door de uitloop van de eerdere wedstrijden begon de wedstrijd rond 21.45. Jouke Bonekamp begon bij de heren als wissel en bij de dames zaten Bregt Arendz en Marijke Keuning op de bank. Jelle Terpstra, Rutger Fopma, Dieuwke de Vries en Rixt Keuning begonnen de wedstrijd in de aanval. Tom Trentelman, Wisse Arendz, Janna Nynke van der Berg en Anna Grunstra begonnen in de verdediging. De vakken waren iets anders dan verwacht, maar helaas door de blessures bij de dames was dit toch de beste oplossing.

De scheidsrechter gaf het startsignaal en de wedstrijd ging los. De wedstrijd begon stroef en dus was TFS/De Pein de eerste die wist te scoren door middel van een doorloopbal. Maar al snel maakte Rutger Fopma een einde aan deze voorsprong en zette de stand op 1-1. Het vak van Tom Trentelman kwam in de aanval en Wisse Arendz zette de stand op 1-2 door een afstandsschot. Maar helaas wist TFS/De Pein ook weer te scoren en werd het 2-2.

Maar nu begon WWC een beetje wakker te worden en wist een gaatje in de score te vinden. Jelle Terpstra maakte 2 goeie acties en wist beide keren een doelpunt te maken en al snel stond WWC met twee punten voor. Wisse Arendz schoot op de korf, maar miste. Echter dit zorgde wel voor een goeie kans die goed afgemaakt werd door Tom Trentelman die de score op 2-5 zette. TFS/De Pein wist een doorloopbal af te maken, maar Jelle Terpstra zorgde er vervolgens weer voor dat het gat op 3 punten bleef. Helaas wist TFS/De Pein ook dat er gescoord moest worden en verkleinde hun achterstand tot 5-6, het rustsignaal klonk.

Na de rust begonnen we de tweede helft weer met volle moed, hier waren punten te pakken tegen TFS/De Pein. Tom wist weer te scoren en zette de stand op 5-7. Helaas kreeg Tom in de verdediging twee goals tegen waardoor TFS/De Pein de achterstand weer ingehaald had, maar Tom wist dit goed te maken door in de aanval weer te scoren en de voorsprong te pakken met 7-8 door een afstandsschot. Maar toen kreeg de thuisploeg even de smaak te pakken, er werden drie goals achter elkaar gemaakt en WWC stond ineens weer achter met 2 punten. Wisse Arendz wist te scoren en het was Tom die de score weer gelijk wist te krijgen. Marijke Keuning werd er ingezet voor Dieuwke de Vries en Anna Grunstra zakte in elkaar doordat de kramp haar in de voeten schoot, Bregt Arendz nam haar plek in. WWC kreeg een strafworp mee en die werd keurig afgemaakt door Rutger Fopma, wat WWC weer op voorsprong zette. Helaas scoorde TFS/De Pein vervolgens het laatste doelpunt van de wedstrijd en eindigde de wedstrijd in een 11-11 gelijkspel.

Voor Anna Grunstra, Rixt Keuning, Douwe van der Meer, Sander Hageman en Wisse Arendz was het in ieder geval een zeer avontuurlijke korfbal dag en beide ploegen van WWC wisten in elk geval één punt te pakken. WWC 2 staat nu 5 e in de competitie met nog 7 wedstijden te gaan, dus alles is nog mogelijk. 14 januari speelt WWC 2 uit tegen Joure 2 om 17.10, WWC 1 speelt in Oosterend tegen Spannum om 19.20 en het derde begint om 21.20 tegen NQL 2 in Ferwert. Ook hier gaan we allemaal weer met volle moed tegenaan!

Wisse Arendz
Geplaatst op 08 januari 2017 om 16:37:17