WWC 2’s laatste wedstrijd van het veldseizoen

Afgelopen zaterdag 15 oktober speelde het tweede de laatste wedstrijd van het veldseizoen voor dit najaar. Deze partij werd gespeeld tegen de flamingo’s uit Buitenpost. Het team van WWC had in de basis staan als dames: Rixt Keuning, Dieuwke de Vries, Bregt Arendz en Rikst Cuperus uit het derde, die samen met Marijke Sijbrandij heeft ingevallen wegens afwezigheid en blessures. Als heren stonden klaar voor de strijd: Tom Trentelman, Rutger Fopma, Jelle Terpstra en Jouke Bonekamp.

Wegens omstandigheden kan ik geen verslag doen over de eerste vijf minuten van de wedstrijd, maar ik heb van de grote groep supporters van WWC ook vernomen dat het ook niet de moeite waard is om die op te nemen in het verslag. De Flamingo’s waren sterk en dat was te zien tijdens de gehele wedstrijd. Op het moment dat ik het veld op kwam had WWC al een achterstand van 0-3. Dit duurde gelukkig niet lang of Rutger Fopma wist uit een prachtige aanval een doelpunt te maken. Hierop kwamen de flamingo’s met een tegenaanval waar twee doelpunten werden gemaakt, waardoor zij een flinke afstand begonnen te creëren. Om deze kloof wat te overbruggen scoorden Tom Trentelman en Rikst Cuperus beide een prachtig afstandschot.

Helaas werd ook na deze poging om bij te komen, de aanval weer ingezet door de flamingo’s waaruit nog een keer 5 doelpunten werden gescoord. De stand op dat moment was 3-10. Na nog wat over en weer te hebben gebald met meer balbezit voor de flamingo’s dan voor WWC gok ik, wegens mijn eigen onoplettendheid, de stand in de rust op 3-11.

Na de rust werd eerst met de zelfde opstelling verder gespeeld. Echter werd 5 minuten na het begin van de tweede helft Rutger Fopma gewisseld voor Wisse Arendz. Hij kreeg de opdracht mee om de tegenstander kilometers te laten lopen. Ook werd Rikst Cuperus gewisseld voor Marijke Sijbrandij, aangezien dat deze twee dezelfde avond ook nog een wedstrijd tegen Mid Fryslân moesten spelen.

Ondertussen werd het op de bank onder de supporters wat rumoerig. Ouders stonden met hun kin op de enkels naar hun kinderen te kijken en vraagden hen zelf af wat er met hun kind was gebeurd en waarom ze thuis nooit zo lief waren. Ook over de scheidsrechter werden vele opmerkingen gewijd die niet altijd voor alle oren bestemd waren.

Het eindresultaat van deze wedstrijd was een beetje triest en we zullen het waarschijnlijk niet snel vergeten, maar we kunnen wel zeggen dat we zijn ingemaakt. Ondanks de prachtige doelpunten van Jelle Terpstra en Tom Trentelman is de eindstand van deze wedstrijd 8-26 geworden. Er kon niets meer van worden gemaakt. De strijders hebben het geprobeerd, maar het mocht niet baten. Nu met frisse moed de zaal in en zorgen dat we daar meer punten kunnen pakken dan dat we op het veld hebben gedaan.

Voor ik het verslag beëindig, wil ik nog een opmerking maken. Jochum de Vries, coach van het derde, vroeg mij te vermelden dat WWC 3 op 22 oktober nog een wedstrijd moet spelen tegen Udiros. Het derde zou het fijn vinden als er dan groep supporters stond om hen aan te moedigen. Dus ik zou zeggen: Tot volgende week zaterdag om 12.30 op het veld in Mantgum

Maaike Faber
Geplaatst op 18 oktober 2016 om 22:23:34