WWC 2 - Harkema 2

Zaterdag was het zover, de wedstrijd tegen Harkema 2, het enige team dat in deze competitie nog niet heeft verloren dus de drang om te winnen was nog groter. De wedstrijd begon om 14:00 in Mantgum. Ondanks de slechte voorspellingen was het toch nog lekker weer. Voor de wedstrijd was ons verteld om vooral voor het schot te gaan. Ook moesten wij minder fouten maken tijdens het verdedigen omdat we de vorige wedstrijden nog heel veel onnodige strafworpen tegen kregen.

In de basis begonnen: Rixt, Bregt, Janna Nynke, Anna, Wisse, Jouke, Jelle en Rutger. Op de bank zaten Dieuwke, Dirk en Tom. Marijke en Maaike konden nog steeds niet meespelen in verband met hun blessure, maar waren er wel voor de steun bij.

De wedstrijd begon vol spanning en het publiek had er zin in. Het eerste doelpunt werd al snel gescoord aan de kant van Harkema. Het is altijd vervelend om het eerste doelpunt tegen te krijgen maar je moet de moed niet opgeven. De tegenstanders hadden er zin in en scoorden er in een relatief korte tijd nog eens 3, waarvan allemaal knappe schoten gescoord door de heren. We stonden dus al snel 4 doelpunten achten, dit kan natuurlijke niet en we moesten alles op alles zetten om van de nul af te komen. Eindelijk hadden wij een aanval die goed liep, Rutger wist deze te bekronen met een mooi afstandsschot. We hadden een doelpunt gescoord! Maar het hield hier niet op, we waren nog aan het juichen toen Janna Nynke een mooie bal van afstand erin schoot. Het stond 2-4 en we kregen het gevoel dat we het de tegenstander nog moeilijk zouden kunnen maken. Harkema wist daarna echter al te scoren door een mooie doorloopbal. De aanval daarna scoorde Rixt een heel mooi doelpunt uit een oké-bal en stond het 3-5. Maar toen ging het snel bergafwaarts en wisten wij niet goed wat we moesten doen, Harkema wist 6 doelpunten te scoren, bijna allemaal door de heren afgemaakt. Dus onze coach kon niet anders dan wisselen om wat meer controle te krijgen op de heren, Rutger werd gewisseld en Tom kwam erin. Er werd nog eens een doelpunten door Harkema gemaakt en we gingen de rust in met een 3-12 achterstand.

In de rust werd ons verteld dat we ons eigen spel moesten gaan spelen en ervoor zorgen dat we onze kansen kregen, want zonder kansen scoor je ook geen doelpunten.

Het begin van de 2e helft begon al een stuk beter, we zorgden ervoor dat we met zijn allen beter verdedigden, Harkema kreeg meer moeite met scoren, dit was een goed teken. Toch wisten zij er 2 te scoren voordat Tom antwoord kon geven met een afstandsschot. Meteen scoorden wij weer een doelpunt van afstand gemaakt door Jelle en stond het 5-14. Dieuwke en Dirk kwamen erin voor Anna en Rutger. Harkema wist nog 4 doelpunten te scoren, maar Rixt sloot de wedstrijd af met een mooie doorloopbal. Eindstand: 6-18 verloren.

We maakten tijdens de wedstrijd veel minder onnodige fouten die leidden tot een strafworp, dit is gelukkig al een verbetering. Voor de volgende keer moeten wij ervoor zorgen dat we in de verdediging meer oog hebben voor het spel en niet alleen voor onze maat. In de aanval moeten wij de rust nemen om een aanval goed op te zetten met afvanger en aangever. In de wedstrijd gebeurde het nog te vaak dat we de bal na 1 actie al weer hadden ingeleverd. Dit is zonde en je verkleint hiermee je kans om te scoren.

Volgende week spelen wij om 14:00 uit tegen DTG en beginnen de wedstrijd weer fit.

Tom Trentelman
Geplaatst op 03 oktober 2016 om 18:39:49