WWC 2 verliest nipt van Thrianta 2 uit in Hoogeveen

Afgelopen zaterdag was het weer zover: het was de eerste dag van het weekend, wat betekend dat er weer een korfbalwedstrijd op de planning stond. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen! En wat kan er veel gebeuren in een week tijd: onze coach Sander Hageman en zijn vriendin Hedwich Stienstra zijn afgelopen week heit en mem geworden van Yeske Vesper!

Ondanks dat Sander nu nieuwe verplichtingen heeft vond hij tussen het verschonen van luiers, flesjes geven en nachtelijke omzwerveringen tijd om het tweede te coachen. Nadat iedereen zich had verzameld bij Café Bonnema in Mantgum kon de reis vanuit het Hoge Noorden beginnen richting Hoogeveen, de stad waar Kip Caravans het licht zag. Na een relaxte autorit van ongeveer 3 kwartier arriveerden we bij het veld.

Omdat onze aanvoerder Rixt een strakke planning had gemaakt waren we mooi op tijd en was er zelfs tijd over om een onder het genot van een slagroom soesje met roze muisjes te focussen op de wedstrijd.
In verband met blessures was Maaike Faber verhinderd. Ook Marijke Keuning kon om gezondheidsredenen niet mee spelen maar was er wel om het team te supporten.

Voor dat de wedstrijd begon kregen wij de opdracht om weer veel te schieten, alleen dit keer wel met de intentie om de korf te raken. In de verdediging begonnen Tom Trentelman, Jouke Bonekamp, Janna-Nynke van der Berg en Anna Grunstra. In de aanval mochten Jelle Terpstra, Dirk Bonnema, Rixt Keuning en Dieuwke de Vries proberen om het gat van de korf te vinden. Echter was het Thrianta die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Na een afstandsschot van Rixt werd de stand 1-1, welke werd vergroot door een doorloop bal van Anna. Maar ook Thrianta wist de korf te vinden en veranderde tussenstand naar 3-2 in het voordeel van de Hoogeveenenaren. Jelle antwoordde hierop met een mooi afstandsdoelpunt maar datzelfde vak lukte het in de verdediging niet om een doelpunt aan de andere kant tegen te houden, wat de stand maakte tot 4-3. Gelukkig kon het andere vak ook scoren, en nam Jouke het heft in handen en maakte de stand weer gelijk. Na een afstandsschot van Dieuwke en een strafworp van Rixt kwam WWC 2 op 4-6 voorsprong. Hierna ging het gelijk op, door een doelpunt van Jouke maar helaas incasseerde WWC ook een tegendoelpunt werd de stand 5-7. Thrianta kwam voorzichting op gelijke hoogte maar na een rake strafworp van Tom werd de stand 7-8. Na een tegendoelpunt van Thrianta besliste Dieuwke de eerste helft van de wedstrijd met een afstandsshot, wat de stand 8-9 in de rust maakte.

Na wat bemoedigende woorden van Sander waren we er in de tweede helft klaar voor om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Na de rust werd Dirk Bonnema gewisseld voor Rutger Fopma en kwam Wisse Arendz in de ploeg voor Tom Trentelman. WWC 2 begon veelbelovend en vergrootte de voorsprong naar 8-10 door een mooi doelpunt van Jelle. Echter liet Thrianta de kop niet hangen en maakte de stand gelijk tot 10-10. Na opnieuw twee afstandsschoten van Dieuwke en Jelle had WWC wederom een geringe voorsprong gecreëerd tot 10-12. Maar opnieuw maakte Thrianta het spannend en kwam opnieuw op gelijke hoogte tot 12-12.

Na een mooie combinatie van de dames kwam WWC wederom op een puntje voorsprong na een doelpunt van Bregt Arendz, welke na de rust in de ploeg kwam voor Rixt. Ook Jelle scoorde opnieuw en maakte de stand 12-14. Een spannende eindfase! Echter was WWC 2 niet in staat om zichzelf te belonen. Te veel onnodige fouten werden gemaakt en waar Thriante de (te) makkelijk gegeven strafworpen wist te verzilveren bleef WWC achter. Janna-Nynke maakte nog een mooi afstandsschot maar dit was helaas niet genoeg. Eindstand : 17-15.

Conclusie: er werd meer raak geschoten dan de vorige wedstrijden alleen bleek dit niet genoeg en moeten er volgende week echt minder fouten gemaakt worden, willen we winnen. Maar niet getreurd, dan staat WWC 2 – Harkema 2 op het programma om 14.00 uur in Mantgum. Alle supporters zijn van harte welkom om ons volgende week naar de overwinning te juichen! Tot dan!

Dieuwke de Vries
Geplaatst op 28 september 2016 om 11:42:44