WWC 2 verliest de 2e wedstrijd tegen Emmeloord 2

De tweede wedstrijd van WWC 2 werd gespeeld tegen Emmeloord 2 in Emmeloord. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras en het weer was warm en drukkend. In de verdediging begonnen Janna-nynke van den Berg, Bregt Arendz, Wisse Arendz en Dirk Bonnema. En in de aanval Maaike Faber, Jelle Terpstra, Jouke Bonekamp en Rixt Keuning.

Emmeloord staat bekend als een lastige ploeg om tegen te spelen. Maar ook zij hadden nieuwe jonge spelers in hun opstelling. Om 14:00 ging het startsignaal. Het aanvals vak van WWC kwam lastig op gang maar gelukkig begon het verdedigings vak erg sterk zodat de aanval wel veel bal bezit had, hier vielen dan ook 2 mooie goals uit en kwamen we op een 2-0 voorsprong.

Als snel werd het 2-2 en ging het gelijk op. Voor de pauze was de tussenstand 4-3. In de pauze werd er gezegd dat fouten maken geen probleem is, want van je fouten leer je. Wel moesten we ondanks de warmte het baltempo hoog houden en meer gaan schieten en voor elkaar werken om zo meer kansen te creëren.

Na de pauze werd Dieuwke de Vries gewisseld voor Maaike Faber en werd Rutger Fopma gewisseld voor Jouke Bonekamp. Na deze wissels kwam het nieuwe aanvals vak los, de scores gingen gelijk op maar toch kwam Emmeloord telkens 1 goal voor te staan , maar het tempo ging omhoog en het vertrouwen steeg in beide vakken toen we na een kleine achterstand toch 6-7 kwamen te staan. Iets later in de tweede helft werd Marijke Keuning voor Janna-nynke van den Berg gewisseld. Helaas kreeg Emmeloord kort na onze voorsprong de smaak te pakken en door wat foutjes van WWC kregen ze 4 strafworpen mee en deze scoorden ze.

Ook WWC kreeg 3 strafworpen mee waarvan helaas 2 gemist werden. Emmeloord liep uit, toen het eindsignaal ging was de stand dan ook 14-8. Na de wedstrijd kwamen we nog even met het team bij elkaar om de wedstrijd te evalueren. Ondanks dat we hebben verloren hadden waren we toch tevreden, omdat we lekker met elkaar gespeeld hadden met dit leuke nieuwe jeugd team. We hebben dan ook met z’n allen na onze wedstrijd onder genot van een ijsje naar het 1e gekeken. En kijken uit naar de volgende wedstrijd.

Rixt Keuning
Geplaatst op 14 september 2016 om 14:10:04