WWC 2 pakt punten tegen Lintjo

Een nieuw seizoen is van start gegaan! Een nieuw team, een nieuwe trainer en nieuwe kansen! Dit jaar is het tweede een compleet nieuw team, een jeugdteam geworden. Ook is dit jaar Sander Hageman onze nieuwe trainer. We zijn al volop en enthousiast aan het voorbereiden geweest voordat de de competitie begon!

En dan zaterdag 3 september was het dan zo ver, de eerste competitiewedstrijd ging van start. De wedstrijd werd om 14.00 uur gespeeld op het sportveld in Mantgum tegen Lintjo 2. Winnen of verliezen maakt niet uit, zolang we maar met onze eigen doelen bezig zijn, dat was waar we ons gedurende de wedstrijd mee bezig moesten houden.

Daar luide dan het startsignaal, in de basis begonnen Jouke Bonekamp, Tom Trentelman, Jelle Terpstra, Rutger Fopma, Janna Nynke van der Berg, Anna Grunstra, Maaike Faber en Dieuwke de Vries. Dirk Bonnema, Wisse Arendz en Bregt Arendz begonnen op de reservebank. Al vrij snel wist Tom Trentelman de score te openen door een doorloopbal, WWC 2 kwam op 1-0 voorsprong. Maar ook Lintjo wist te scoren door een afstandsschot, het werd 1-1. Nadat Anna Grunstra de 2-1 wist te maken kreeg Lintjo even de smaak te pakken, 3 afstandsschoten kregen we tegen en zo stonden we 2-4 achter. Jelle Terpstra maakte ook een afstandsschot en verkleinde de achterstand met 1 doelpunt. Maar helaas scoorde Lintjo vervolgens weer. 3-5 was de stand toen Janna Nynke van der Berg vlak voor rust de stand op 4-5 zette.

We gingen de kleedkamers in met, ondanks een achterstand, een goed gevoel. Ook in de kleedkamers kregen we complimenten dat het best goed ging voor een eerste keer. We zouden deze wedstrijd met een goed gevoel voortzetten. Na de rust wist Janna Nynke alweer te scoren en maakte het 5- 5. Jelle scoorde de 6-5, we stonden weer voor! Alleen dit had Lintjo ook door en maakte vervolgens twee doelpunten en zo stonden we weer 6-7 achter. Wisse Arendz kwam er in voor Jelle, Bregt Arendz voor Maaike Faber en Dirk Bonnema voor Tom.

Dieuwke de Vries wist een heel belangrijk doelpunt te maken en maakte het weer gelijkspel. Daarna kregen we de smaak te pakken en maakte Bregt de 8-7, Anna de 9-7 en daarna maakte Janna Nynke een mooie doorloopbal prima af. Zo stonden we achter en zo stonden we weer 10-7 voor! De spanning hing nu bij iedereen, winnen was dan wel niet belangrijk, maar geeft toch wel een lekker gevoel. Lintjo wist nog 2 doelpunten te scoren, maar dat was niet genoeg, de scheidsrechter floot en de wedstrijd eindigde in 10-9. Winst voor WWC 2! Een goed begin van het nieuwe seizoen, veel publiek en prachtig weer!

Wisse Arendz
Geplaatst op 04 september 2016 om 15:32:45