Degradatie in zicht

Nadat vorige week een goede wedstrijd tegen Pallas werd gekorfbald. Stond 31 januari Blauw Zwart op het programma. De oude vertrouwde rode shirts werden van zolder gehaald, deze vielen een beetje groot uit.
De wedstrijd begon naar het zo geliefde voorstel rondje.

De thuisploeg pakte een snelle 2-1 voorsprong. Wij waren hier niet om te verliezen en maakte de stand naar 2-4 in het voordeel van WWC. De stand ging hierna eigenlijk om en om, de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Want de stand in de rust bracht om 11-10 in het voordeel van Blauw zwart. WWC kwamen eerst op gelijke hoogte en pakten daarna een 13-15 voorsprong. Boukje raakte geblesseerd en kon niet meer meespelen. Waarschijnlijk is het haar achilles pace, afwachten hoe dit herstel gaat verlopen. We hopen dat ze snel weer kan korfballen want we kunnen eigenlijk geen dames missen in de selectie.! Als iemand dit leest en denkt ik wil WWC wel versterken je bent van harte welkom. De wedstrijd was nog niet afgelopen want na de val van Boukje brak een goede aanval periode van Blauw-Zwart aan en kwamen we weer op gelijke hoogte. Rutger werd gewisseld voor Anne. De scheids had het niet zo staan op de aanvallende kunsten van Rutger en floot alles wat hij ook maar deed. Het was voor Rutger spelen tegen de scheids en nee zelfs Rutger kan dat niet winnen. Hierna had Blauw-Zwart het spel in de macht en kon WWC er ook niks meer aan doen. De eindstand was 21-17. Wat wel erg opmerkelijk was dat er in totaal 10 doelpunten vanuit een strafworp zijn gemaakt.

De terugreis naar huis. Gebrina bracht Boukje naar de eerste hulp om te kijken wat er precies met haar voet was. De andere 2 auto’s Jonker en Terpstra hebben een rondrit gemaakt door het mooie Ommen en omstreken. Jonker zijn mobiel was leeg van het navigeren naar Wierden en zoals Anne altijd zegt; ‘het komt allemaal goed, ik rijd wel voorop’ Nou dit hebben we geweten nadat we enkele keren zijn gekeerd en kleine weggetjes in gereden zijn vertrouwde de auto van Jonker het niet meer en hebben hun eigen weg naar huis terug gevonden. De geruchten gaan dat de auto van Terpstra nog even lang de Wijk ging, naar Sandra’s kiekschuur.

Volgende week moet WWC 1 weer lekker vertrouwd thuis in Friesland.

Anna Grunstra
Geplaatst op 04 februari 2016 om 19:00:05
Doe je online aankopen via Sponsorkliks