Een koude douche voor WWC1

Op zaterdag 16 januari 2016 stond de eerste wedstrijd op het programma voor WWC1 in het nieuwe jaar. De eerste helft van het zaalseizoen was niet een groot succes. Er werd slechts eenmaal gewonnen, waardoor het team op dit moment onderaan de ranglijst staat.

Ondanks de valse start zijn de spelers wel gebrand om nog wat punten te sprokkelen om zo wat te klimmen in het klassement. Met die gedachte werd er afgelopen zaterdag afgereisd naar Almelo, de thuisbasis van tegenstander Achilles. De vorige wedstrijd tegen Achilles werd dan wel verloren, echter het niveauverschil was toen minimaal. Er lagen dus kansen voor WWC om de 2 punten mee terug te nemen naar Friesland. De reis werd dan ook met goede moed aangevangen.

Ondanks het ontbreken van een busje, had de reis een beetje het karakter van een schoolreisje. Met zijn allen in twee auto’s gepropt en wat lekkers mee voor onderweg (met dank aan de familie Jonker). Eenmaal aangekomen in Almelo wachtte ons echter een koude douche!

Bij aankomst kregen wij namelijk de mededeling dat de douches kapot waren. We konden om die reden na de wedstrijd niet douchen. Niet echt een prettig vooruitzicht met de wetenschap dat je nog anderhalf uur met z’n allen in een auto terug moet rijden. Lekker dampen met z’n drieën op de achterbank! Maar gezegd moet worden dat het personeel van de sporthaal zeer meewerkend was en ons een alternatief bood om na de wedstrijd toch te kunnen douchen. Met die wetenschap konden wij gerust aan de wedstrijd beginnen.

Zoals gezegd waren we als spelers gebrand om deze wedstrijd te winnen. Echter, in de eerste helft konden wij niet laten zien dat we echt voor die twee punten gekomen waren. Het spel was niet goed genoeg, waardoor we eigenlijk steeds achter de feiten aan liepen. Dit resulteerde in een ruststand van 7-6.

Ondanks de peptalk en de aanwijzingen in de rust van onze trainer/coach Fabian, slaagden wij er niet in om de tweede helft beter spel te laten zien. Al snel keken we tegen een ruime achterstand aan, het verschil was op een gegeven moment zelfs 6 goals. Aan het einde van de wedstrijd leek het toch nog spanend te worden. Het leek wel of we gingen beseffen dat we toch echt niet anderhalf uur hadden gereden om met lege handen naar huis te gaan. Dus de achtervolging werd ingezet. Het verschil werd kleiner en kleiner, waardoor ook de spelers van Achilles nog even zenuwachtig werden. Met nog 1 goal verschil schoot Sander de bal in de laatste minuut richting de korf. En hoewel de bal in mijn gedachten al door de korf ging, miste hij net doel. Niet ten nadele van Sander overigens, hij was één van de weinigen die echt een verschil kon maken in deze wedstrijd. Daarbij wil ik Hidde ook een eervolle vermelding geven, hij stond zeker zijn mannetje onder de korf. Maar ook ondanks hun goede spel konden we de wedstrijd niet winnend of gelijk afsluiten. Er werd verloren met 1 punt verschil. De eindstand bleef steken op 16-15. En dan kan ik nu allemaal redenen gaan aanvoeren waarom we niet gewonnen hebben, maar dat doe ik niet. We waren deze zaterdag als collectief gewoon niet goed genoeg.

Met die wetenschap konden wij aan ons volgende avontuur beginnen, het douchen. Zoals gezegd had men ons een alternatief aangeboden. We konden gebruik maken van de douches van de tennishal. Bij die douches aangekomen bleek al snel dat de douches van de dames het ook hier niet deden. Maar dit probleem werd snel opgelost, de heren waren maar al te bereid om ons gebruik te laten maken van hun doucheruimte. Zou de mythe van het gemengd douchen dan nu toch echt werkelijkheid worden……….? Helaas. Hoewel de verleiding groot was, moesten we als dames toch vasthouden aan het standpunt dat alleen bij winst gemengd gedoucht kon worden. Een van de heren (ik zal zijn naam niet noemen) deed nog een laatste poging, maar helaas het feest ging niet door. Volgende keer toch wat beter ons best doen.

Fris en fruitig konden wij ons weg weer vervolgen. De volgende halte was Meppel. Als je dan toch ver van huis bent, moet je er het beste maar van maken. In het kader van teambuilding werd er in Meppel nog even een lekker hapje gegeten. Het werd bijna een romantisch tafereel, met kaarsen op tafel, sfeermuziek op de achtergrond en buiten dwarrelende sneeuwvlokjes. Voor het eten werd er nog even getoast op Wisse. Hij werd vandaag voor de eerste maal afgefloten onder de korf. Een persoonlijke overwinning voor hem. Hulde Wisse, ga zo door! Na het eten, wat wij ons goed lieten smaken, begon de reis terug naar huis.

Hoewel we niet gewonnen hebben, kijk ik toch met een goed gevoel terug op deze zaterdag. Ondanks de nederlaag hebben we met z’n allen een leuke en gezellige dag beleefd. Ik kijk nu al weer uit naar ons volgende korfbalreisje!

Gerbrina de Jong
Geplaatst op 20 januari 2016 om 09:21:34